• ZE trekt Zaterdag 1 terug

  Na de positieve berichten rondom Zuid Eschmarke de afgelopen periode (ALV, ontwikkelingen Diekman), komt de voetbalvereniging nu met het behoorlijk vervelende nieuws dat men het Zaterdag 1 terug trekt uit de competitie. De focus komt bij Zuid Eschmarke nu helemaal op het recreatieve voetbal te liggen. Een lijn die op de ALV van 24 november jl. is ingegeven door de werkgroep Toekomst van Zuid Eschmarke. Het vorig jaar gestarte 35+team is een mooi voorbeeld van waar het bij Zuid Eschmarke om gaat: eerst samen op het veld, daarna samen in de kantine. Het plezier en de saamhorigheid moet voor de spelers weer voorop komen te staan.

  Voorzitter Veenendaal: "Het is elke week weer bekijken of we een representatief eerste elftal op de been kunnen krijgen.Vorige week donderdag hebben we de hele groep van Zaterdag 1 en 2 bij elkaar gehad en hoe we het ook bekijken en proberen, het gaat niet lukken om de competitie op een goede manier af te maken. Aanvullingen vanuit Zaterdag 2 zijn zowel kwalitatief als kwantitatief niet toereikend. A- of B-junioren hebben we niet. Op één speler na hebben we nog niet te maken met schorsingen, maar na de zoveelste gele kaarten zullen die nog komen. We kampen ook met blessures.

  We willen verdere problemen, zowel qua prestatie als sportiviteit, voorkomen. De competitie wordt meer recht gedaan wanneer alle uitslagen tot nu worden gewist, dan wanneer we de tweede seizoenshelft met een half tweede elftal, aangevuld met spelers van tegen de 50 jaar, moeten afmaken. Het spelplezier moet terug bij de spelers".

  Over eventuele gevolgen van het terugtrekken: "In de Handleiding Competitiezaken staat dat het niet mogelijk is een team in Categorie A terug te trekken en dat het een tuchtzaak wordt. We zijn ons er van bewust wat een tuchtzaak als deze inhoudt en dat de KNVB aanvullende voorwaarden kan scheppen wanneer we een volgend seizoen weer een eerste elftal in willen schrijven. Wat de uitspraak zal zijn is ongewis, want DRC ’12 (dat eerder dit seizoen haar eerste elftal terugtrok) wacht nog op de uitspraak".

  Voor één iemand is het bijzonder vervelend: Herman Veenendaal. Zo’n kleine 25 jaar geleden vroeg de toenmalige hoofdtrainer Theo de Vries hem bij het eerste elftal als assistent-scheidsrechter, de laatste jaren was hij actief als teammanager en materiaalman. Hij telt niet meer in jaren, maar in hoofdtrainers. Met maar liefst 11 heeft hij samengewerkt bij Zuid Eschmarke 1, eerst op de zondag, de laatste 7 jaar op de zaterdag.


  Klik hier voor het artikel op Sport in Twente